Et ord er et ord

Danmark har i årtier været en foregangsland, når det kommer til klimadagsordenen. Og det har vi altså ikke været for ingenting. Danmark og staten har brugt enormt meget energi og mange penge på at udvikle energiområdet.

Derfor er det ærgerligt, når regeringen ønsker at droppe opførslen af kystnære vindmøller.

For det første vil vindmøllerne skabe op til tusinder af arbejderpladser. Jeg mener ikke at vi i en tid, hvor jobbene ikke ligefrem hænger på træerne, som samfund har råd til at gamble med tusindvis af arbejdspladser.

For det andet vil en ny havvindmøllepark skabe fundamentet for, at vi i fremtiden fortsat kan være i førertrøjen, når det gælder eksport af grøn energiteknologi.

For det tredje er der allerede nu flere virksomheder, som har investeret utallige mandetimer i at forberede sig. Vi kan ikke have en situation, hvor vi opfordrer danske virksomheder til at investere millioner i statslige anlægsprojekter for så i 11. time at afblæse dem.

Et ord er et ord, og derfor må vi stå ved de aftaler, vi indgår – uanset om det er i Folketinget eller med ens lokale tømmermester. At en havvindmøllepark skulle være en ‘øjenbæ’ gør næppe op for de negativer det vil bringe, ikke at have en. Vi må have respekt for de virksomheder, der har investeret millioner i udbuddet, både nu og i fremtiden. Det er jeg glad for, at vi i Det Konservative Folkeparti stadig står for.

 

-udgivet på Politiken.dk, 15. oktober, 2016